REKLAM    

AGAHIYÊN DERHÊNER / DIRECTOR INFORMATION

Nav Paşnav

Name Surname

ŞİYAR GEDİK
Pênas

Title

ÇAVÊN XWE BIGIRE

KAPAT GÖZLERİNİ

Biyografî (Tirkî)

Biography

26 Ocak 1978 İstanbul doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamlayan Şiyar Gedik Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi. Okul bünyesinde çekilen iki kısa filmde yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. 2007’de ilk kısa filmi bêalî / bitaraf’ı çekti. Bu filmiyle Yılmaz Güney Kısa Film Festivaline katıldı, Sinema ile ilgili çalışmalarına okuldan sonra da devam etti. Senaryosunu kendi yazıp,yönettiği “bendewarî / bekleyiş” ve “fedî /utanç” adlı kısa filmleri çekti. “Unutma Beni” ve “Bizim Evin Halleri” dizilerinde yönetmen yardımcılığı yaptı. Halen toplumsal sorunlar üzerine kısa film ve belgesel çalışmalarını sürdürmektedir.

Filmografi

Filmography

  • Bitaraf (2007) kısa film (yönetmen ve senarist)
  • Bizim Evin Halleri (2008) Tv dizisi ( Y.Yardımcısı)
  • Bekleyiş (2009) kısa film (yönetmen ve senarist)
  • Utanç (2009) kısa film (yönetmen ve senarist)
  • Kıraç Balıkçılar  (2010) belgesel (y.yardımcısı)
  • Cennetten Kovulmak (2011)  (genel koordinatör)
  • Fatih harbiye (2013-2014) dizi ( y.yardımcısı)
  • Senden Bana Kalan (2014) film ( y.yardımcısı)
  • Güneşin Kızları (2015) dizi (y.yardımcısı)
  • Kapat gözlerini (2015) kısa film (yönetmen)


AGAHIYÊN FÎLM
/ FILM INFORMATION

Navê Resen

Original Name                     

ÇAWEN XWE BIGIRE
Welat

Country

Tirkiyê
Sala Çêkirinê

Production Date

2015
Dem (deqîqe)

Duration (minutes)

8.53
Format

Formate

[ ] 35mm   [  ] 16mm  [  ] Betacam   [ x ] HDV    [  ] DV   [  ] Yên din /Other:
Jêrnivîs

Subtitle

Kurdî
Kategorî

Category

[ x] Sêwirî / Fiction  [  ] Anîmasyon / Animation

[  ] Belgefîlm / Documentary  [  ] Ceribandinî / Experimental

Sînopsîs/ 150 qarakter

Synopsis / 150 characters

Mahmut istanbulda küçük bir market işletmektedir.Bir gün Arjin ile tesadüfen karşılaşırlar.Arjin duyduğu sesle Mahmut’un peşine düşer.Hafızadan silinmeyen bir sesin tarihsel yolculuğuna düşer hikaye.Ölen öldüren,yaşayan ve devlet tarafından korunanların hayattaki hikayesine takılırız.
Lîstikvan

Actors/Actresses

Deniz sal,fatma baçaru,yücel yüksel,avrel sal,ersin sal,fırat can gedik
Derhêner

Director

Şiyar gedik
Senarîst

Screenwriter

Deniz sal,şiyar gedik
Sazker

Editor

Erhan Örs
Reklam

ŞIROVE BIKE

Ji kerema xwe re şîrove bike!
Ji kerema xwe navê xwe binivîse