REKLAM    
Nav Paşnav

Name Surname

ŞİYAR GEDİK
Biyografî (Tirkî)

Biography

26 Ocak 1978 İstanbul doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamlayan Şiyar Gedik Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi. Okul bünyesinde çekilen iki kısa filmde yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. 2007’de ilk kısa filmi bêalî / bitaraf’ı çekti. Bu filmiyle Yılmaz Güney Kısa Film Festivaline katıldı, Sinema ile ilgili çalışmalarına okuldan sonra da devam etti. Senaryosunu kendi yazıp,yönettiği “bendewarî / bekleyiş” ve “fedî /utanç” adlı kısa filmleri çekti. “Unutma Beni” ve “Bizim Evin Halleri” dizilerinde yönetmen yardımcılığı yaptı. Halen toplumsal sorunlar üzerine kısa film ve belgesel çalışmalarını sürdürmektedir.

Filmografî

Filmography

  • Bitaraf (2007) kısa film (yönetmen ve senarist)
  • Bizim Evin Halleri (2008) Tv dizisi ( Y.Yardımcısı)
  • Bekleyiş (2009) kısa film (yönetmen ve senarist)
  • Utanç (2009) kısa film (yönetmen ve senarist)
  • Kıraç Balıkçılar  (2010) belgesel (y.yardımcısı)
  • Cennetten Kovulmak (2011)  (genel koordinatör)
  • Fatih harbiye (2013-2014) dizi ( y.yardımcısı)
  • Senden Bana Kalan (2014) film ( y.yardımcısı)
  • Güneşin Kızları (2015) dizi (y.yardımcısı)
  • Kapat gözlerini (2015) kısa film (yönetmen)
Sînopsîs Bendewarî 

Synopsis

30’lu yaşlarında aynı evde yaşayan iki sevgili. Bir gece yarısı polisin eve yaptığı baskınla gözaltına alınan erkek, bir süre sonra serbest bırakılır. Bırakıldığı yerden eve doğru tedirgin bir şekilde yürür. Sevgilisi gözaltına alınınca yanlız kalan kız sabırla sevgilisinin dönmesini bekler. Adam kapıya yaklaşıp içeri girince bıraktığı evi bom boş görür. Bir süre bekleyen kız daha fazla dayanamayıp herşeyi terkedip gitmiştir.
Reklam

ŞIROVE BIKE

Ji kerema xwe re şîrove bike!
Ji kerema xwe navê xwe binivîse